Hoe U Uzelf Kunt Trainen Om Op Uw Zij Te Slapen?

Jezelf trainen om op bepaalde plaatsen te slapen kan een onmogelijke onderneming lijken. Je slaapt tenslotte. Hoe moet u bepalen of u op uw zij slaapt of niet?

Het is echter vrij eenvoudig om jezelf te trainen om op je zij te slapen. Zodra je lichaam leert op zijn kant te blijven, wordt het spiergeheugen en is het minder waarschijnlijk dat je terugrolt. Hieronder goed beschermen wanneer u op uw zij moet slapen, trainingsbenaderingen voor hoe u op uw zij slaapt en zelfs welke matrassen en kussens het beste zijn voor zijslapers.

Voordelen Van In Uw Zij Slapen

  • Op uw zij slapen kan het snurken verminderen. Volgens de Mayo Clinic zorgt liggend op je rug ervoor dat je tong naar achteren valt, waardoor de luchtweg smaller wordt. Op uw zij slapen kan dit hele probleem voorkomen.
  • Op je zij slapen kan brandend maagzuur verminderen, hoewel het aan de zijkant moet zijn. Op je rechterzij slapen verergert alleen maar brandend maagzuur. Als je het idee leuk vindt om op een helling te slapen om de symptomen van brandend maagzuur te verminderen, kan links slapen helpen.
  • Als u regelmatig rugpijn heeft, kan op uw zij slapen ook helpen. Negatieve slaap neemt de druk van de wervelkolom weg, op voorwaarde dat u slaapt op een matras die de wervelkolom ondersteunt terwijl u zijslaapt.
  • Slapen op de linkerzij is de favoriete slaaphouding van oudere vrouwen. Als u zwanger bent, betekent slapen op uw zij dat de baby minder druk uitoefent op de aderen en organen dan wanneer u op uw rug of zij zou slapen.
  • Heb je ooit in je buik geslapen en de volgende ochtend nekpijn gehad? Dat is alsof je op je buik slaapt, je geest een onnatuurlijke 90 niveaus verandert. Zijslapers kunnen je nek op een natuurlijkere plek houden.

Nadelen Van Op Je Zij Slapen

Hieronder volgen enkele nadelen, zoals vastgelegd door Columbia University.

  • Voor hartaandoeningen hebben sommige mensen pijn op de borst en moeite met ademhalen in hun linkerzij gemeld. Daarom, in het geval dat u chronische hartproblemen heeft, kunt u met uw arts overleggen wat de beste slaaphouding zou kunnen zijn.
  • Als u glaucoom heeft, wilt u misschien niet opzij slapen. Als u op uw zij slaapt met alle drukgerelateerde oogproblemen, kan de druk in het oog aan de zijde waar u slaapt toenemen.
  • Als u vatbaar bent voor gewrichtsproblemen, zoals het carpaaltunnelsyndroom, kan zijslapen ook meer problemen opleveren. Als u op uw zij slaapt, kan het gebeuren dat u druk uitoefent op uw schouder, elleboog, hand en pols. U kunt zelfs per ongeluk op uw gewrichten slapen in abnormale posities.

Zoals u kunt zien, houden de nadelen meestal verband met specifieke gezondheidsproblemen. Een gezonde volwassene kan meestal prima wegkomen met ongewenst slapen.

Er zijn verschillende methoden om u te helpen begrijpen hoe u op uw zij moet slapen, wat betekent dat u een grotere kans heeft om er een te vinden die voor u werkt.

De meest gebruikelijke en populaire methode is om gewoon een kussen naast je te leggen. Het idee is dat als je je omrolt, het kussen er is om je te blokkeren. Als je de neiging hebt om in je rug te draaien, leg het kussen dan achter je rug. Als je normaal gesproken op je buik draait, leg het kussen dan voor je onder je arm. Sommige mensen plaatsen het kussen ook tussen of onder de knieën.

Een andere veel voorkomende methode is om een tennisbal in je shirt te naaien of vast te plakken dat je ’s nachts draagt. Net als het kussen plaatsen buikslapers de tennisbal in het voorste deel van de top, en rugslapers plaatsen deze in de achterkant van het shirt. Als je rolt, is de tennisbal zo oncomfortabel dat je terugrolt in de zijslaaphouding.

Als je een extreem smalle bank, luchtbed of ledikant hebt, kun je die ook een paar nachten proberen te slapen. Dit zal je lichaam trainen om op zijn zij te slapen vanwege minder bewegingsruimte. Maar als je een zware slaper bent of woest en draaiend bent, gebruik deze methode dan met de nodige voorzichtigheid, want je zou op de grond kunnen belanden.

U kunt ook kijken naar producten die zijn gemaakt om u te helpen op uw zij te blijven slapen. Halve maan-steunkussens, lendenkussens of kussens met meerdere standen kunnen u helpen om op uw zij te blijven. Zelfs producten die u om uw middel bevestigt, bevatten schuimbevestigingen om u van uw rug of buik af te houden. Deze zijn normaal bekend als anti-snurk positionele slaaphulpmiddelen.